PR tekst– VELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE
Izvor: BAKINA KUHINJA
Potrebno je: 4 jaja, 4 kašike šećera + 100 gr, 100 gr maslaca (MOŽE MAST), korica limuna, 1/2 praška za pecivo, 100 ml jogurta, 180 gr brašna, sok limuna
Foto: printscreen yt
Namaz:
200 gr džema od kajsija
100 gr seckanih oraha i lešnika
Priprema:
Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera pa dodati rastopljen maslac, koricu limuna brašno prosejano sa praškom za pecivo, jogurt i sve dobro izjednačiti.
Sipati u pleh malo veći (moj 35×25) ali treba malo veći. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Izvaditi i premazati sa džemom i posuti sa 50 gr seckanih oraha i lešnika.
Belanca umutiti sa šećerom dodati 2 kašike limunovog soka. Mutiti 5-6 min. da se dobije čvrst šne. Istresti na kolač preko džema i posuti ostatkom oraha i lešnika. Vratiti u rernu i peći još 30 min na 150 stepeni C. Ohladjen seći.
Vrhunski kao torta jedan od najlepših starinskih kolača