PR tekst– VELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE
Izvor: BAKINA KUHINJA
Potrebno je: Za preliv: 300 gr šećera, 100 ml. vode, 1 vanilin šećer , 1/2 limuna
Za baklavu je potrebno:
4 jaja, 4 kašike šećera, 100 gr brašna, 100 gr griza, 100 ml jogurta, 1/2 praška za pecivo, 100 g seckanih oraha, 100 gr suvog groždja, morsko orašče, malo cimeta
Priprema: Staviti šećer, dodati vodu, limun i vanilin šećer. Ostaviti da se skuva i sirup postane gust..prohladiti. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne.
Dodati brašno i griz sa praškom za pecivom, žumanca, ulje, jogurt, pola oraha seckanih, suvo groždje, morsko orače cimer i sve polako izmešati.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Pleh veličine 30×20 cm sipati u pleh pa odozgo posuti ostatak ceckanih oraha peći na 200 stepeni C oko 30 minuta Pečenu baklavu iseći na kocke pa je preliti prohladjenim sirupom služiti kad upije. Tako rastresit, sočan mirisan.