HITNA POMOĆ IZ ĆUPRIJE BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN NOVI SANITET

Ćuprija- Bilo je je dan ili noć, ili kada pada kiša ili sneg, Ili da je napolju vrelo sunce, ali i kada se ne osećate dobro, uvek su tu da vam pruže prvu pomoć. Naime, radi se o Hitnoj pomoći u Ćupriji, koja je nedavno dobila novo sanitetsko vozilo, koje je samo pojačalo vozni park ove medicinske ustanove.

Novo vozilo Hitne pomoći opremljeno najboljom medicinskom opremom, što će u mnogome olakšati prevoz vitalno ugroženih pacijenata i njihovo zbrinjavanje.

 “Ovo sanitetsko vozilo-reanimobil je kompletno opremljeno za zbrinjavanje pacijenata na terenu, njihovo vitalno praćenje u transportu i odvoženje u zdravstvene ustanove na dalje lečenje. Opština Ćuprija ima veliku teritoriju, površine 280 kilometara kvadratnih sa gradskim naseljem, seoskim naseljima i delom koridora 10-autoputem E-75, koji prolazi kroz opštinu Ćuprija.

U njemu će se zbrinjavati pacijenti sa urgentnim stanjima iz svih oblasti urgentne medicine, rekao je za naš portal dr. Saša Djurdjević, šef službe Hitne medicinske pomoći i specijalista Urgentne medicine.

Takodje, dr. Saša je dodao: “Zahvaljujemo se rukovodstvu Doma zdravlja, na čelu sa Direktorkom dr Zoricom Čenić i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, koji su nam omogućili da ovo savremeno sanitetsko vozilo dođe u našu službu, a sve u cilju boljeg zdravlja svih stanovnika opštine Ćuprija i putnika koji prolaze kroz našu opštinu”. 

Važno je napomenuti da novo vozilo Hitne pomoći ima još jednu prednost- standardni deo opreme je i portabilni respirator, kojim može da se obavlja ventilacija vitalno (životno) ugroženih pacijenata kao i pacijenata ugroženih od  kovid virusa u transportu do viših zdravstvenih ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite Opšte bolnice u Ćupriji ali i Kliničkih centara..

Foto: Srdjan Stojković

Od kada je korona virus dominantan kako u Srbiji tako i u celom svetu, medicinski radnici su najviše izloženi. Ali, njihova, smirenost , lepa reč i spremnost da pomognu u svakom trenutku, itekako znače pacijentima. A ovo novo vozilo Hitne pomoći u Ćupriji doprineće da ekipe ove Hitne pomoći svuda stignu na vreme.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA