HITNA POMOĆ IZ ĆUPRIJE BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN NOVI SANITET

Autor: Saša Prokić

Ćuprija- Bilo je je dan ili noć, ili kada pada kiša ili sneg, Ili da je napolju vrelo sunce, ali i kada se ne osećate dobro, uvek su tu da vam pruže prvu pomoć. Naime, radi se o Hitnoj pomoći u Ćupriji, koja je nedavno dobila novo sanitetsko vozilo, koje je samo pojačalo vozni park ove medicinske ustanove.

HITNA POMOĆ IZ ĆUPRIJE BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN NOVI SANITET

Novo vozilo Hitne pomoći opremljeno najboljom medicinskom opremom, što će u mnogome olakšati prevoz vitalno ugroženih pacijenata i njihovo zbrinjavanje.

 “Ovo sanitetsko vozilo-reanimobil je kompletno opremljeno za zbrinjavanje pacijenata na terenu, njihovo vitalno praćenje u transportu i odvoženje u zdravstvene ustanove na dalje lečenje. Opština Ćuprija ima veliku teritoriju, površine 280 kilometara kvadratnih sa gradskim naseljem, seoskim naseljima i delom koridora 10-autoputem E-75, koji prolazi kroz opštinu Ćuprija.

U njemu će se zbrinjavati pacijenti sa urgentnim stanjima iz svih oblasti urgentne medicine, rekao je za naš portal dr. Saša Djurdjević, šef službe Hitne medicinske pomoći i specijalista Urgentne medicine.

Takodje, dr. Saša je dodao: “Zahvaljujemo se rukovodstvu Doma zdravlja, na čelu sa Direktorkom dr Zoricom Čenić i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, koji su nam omogućili da ovo savremeno sanitetsko vozilo dođe u našu službu, a sve u cilju boljeg zdravlja svih stanovnika opštine Ćuprija i putnika koji prolaze kroz našu opštinu”. 

Važno je napomenuti da novo vozilo Hitne pomoći ima još jednu prednost- standardni deo opreme je i portabilni respirator, kojim može da se obavlja ventilacija vitalno (životno) ugroženih pacijenata kao i pacijenata ugroženih od  kovid virusa u transportu do viših zdravstvenih ustanova sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite Opšte bolnice u Ćupriji ali i Kliničkih centara..

Foto: Srdjan Stojković

Od kada je korona virus dominantan kako u Srbiji tako i u celom svetu, medicinski radnici su najviše izloženi. Ali, njihova, smirenost , lepa reč i spremnost da pomognu u svakom trenutku, itekako znače pacijentima. A ovo novo vozilo Hitne pomoći u Ćupriji doprineće da ekipe ove Hitne pomoći svuda stignu na vreme.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA