PR tekst– VELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE
Izvor: BAKINA KUHINJA
Potrebno je: 1 glavica kiselog kupusa, 250 gr suvih rebara, 300 g mlevenog mesa, 1 veća glavica crnog luka, 1 glavica belog luka, lovorov list, biber u zrnu, slatka mlevena i tucana ljuta paprika, po želji, kašika masti ili 50 ml ulja.
Priprema:
Luk iseći sitno pa propržiti i dodati mleveno meso. Izdinstati. Dodati malo soli, papriku jednu i drugu. Belu luk očistiti i iseći krupnije po dužini. Kupus iseći na krupne kocke. Pola poredjati u dublji lonac ili ekspres lonac.
Preko kupusa rasporediti prženo mleveno meso, lovorov list, pola belog luka i pola suvih rebara. Prekriti ostatkom kupusa. Dodati rebra, beli luk i lovorov list kao i biber u zrnu po želji.
Još malo ubaciti mlevenu i tucanu ljutu papriku. Po želji dodati malo masti.nSipati vodu do visine kupusa, pokriti i krčkati 1,5 sat na tihoj vatri. Uz to ispeći jednu lep proju. Prijatno!