BAKINA KUHINJA
- Izvor:bakina kuhinja
03/10/2021
[views]Potrebno je :1 kgr dunja800 gr šećera1 limunmože i šaka oraha
Priprema: Dunje očistiti, stavljati u dva litra vode u koji ste nacedili limun ili 1 limuntus ( može i vinobran) da ne pocrne. Sipati u drugu šerpu 2 litra vode pa tu rešetkom povaditi dunje iz limuntusa i staviti da se kuvaju 6-7 minuta. Ukoliko ste stavljali u vinobran dunje, dobro prvo isprati pod mlazom vode.
U drugu šerpu staviti šećer pa dodati oko 200-300 ml vode i ušpinovati i izvaditi dunje rešetkom i ubaciti u špinovan šećer.
Kuvati oko sat vremena da se slatko skuva, i kad izbiju gusti beli mehurovi i dunje postanu staklaste, slatko je gotovo. Možete dodati i vanilin šećer ukoliko želite. Pred kraj naseći kolutove jednog limuna. Slatko možete sipati vruće u tegle pa ga okrenuti, ili šerpu pokriti mokrom krpom, pa najbolje da prenoći i onda sipati u tegle i zatvoriti.https://www.youtube.com/watch?v=1MgIN16O1uQ