MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Otvorena izložba HarmoniJA = knjige Danijele Paracki !!!

  • Izvor: Centar za kulturu Grocka
Samostalna izložba radova „HarmoniJA = knjige“ Danijele Paracki otvorena je u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“.

Fotografija:  Miodrag Ilić

Postavka u ambijentu kulturnog dobra, koju je otvorila Zorica Atić, istoričarka umetnosti i direktorka ustanove, predstavlja selekciju radova nastalih u dve i po decenije stvaralaštva ove renomirane grafičke dizajnerke – i to segmenta koji se bavi najvrednijom kulturnom baštinom naše zemlje.
 
Izložba je otvorena do 04.10.2021.
Кroz pedeset izloženih publikacija u vitrinama ovog varoškog zdanja, predstavljen je proces i timski pristup koji se sastoji od razgovora, učenja, istraživanja, prožimanja ideja, odnosno harmonije između autora, grafičkog dizajnera i urednika, ostvarujući harmoniju knjige. Izložene publikacije i monografije naglašavaju i osvešćuju smisao dizajna, čiji je zadatak da obezbedi kvalitetnu komunikaciju između autora i čitaoca, kao i trajanje izdanja u vremenu.
 
Danijela Paracki izborom radova koji prate rad značajnih imena iz sveta kulture omogućava neposredno sagledavanje važnosti dizajna knjige.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

PRETHODNE VESTI