Sve je spremno za 6. Svilajnački polumaraton u nedelju

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor:Nebojša Garašević



Šesti Svilajnački polumaraton u organizaciji Ak „Duge Staze“ iz Svilajnca održaće se u nedelju 13. oktobra sa početkom u 10 časova, a start je ispred zgrade Opštine Svilajnac.

Foto AK Duge staze

Na ovoj trkačkoj manifestaciji u četiri trke trčaće rekordan broj maratonca iz Srbije, BiH, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, a iz Kenije dolazi dvostruki pobednik i rekorder Svilajnačkog polumaratona, Stenli Kipruto.
Na startu će se naći preko 700 trkača. Trči se polumaraton na 21 kilometar, trka na 10 kilometra, trka zadovoljstva na 5 kilometra i štafetna trka na 4 puta po 5 kilometra.

Organizatori su obezbedili bogate nagrade za najbolje u svim kategorijama, diplome, pehare, medalje, a prvih pet u obe konkurencije dobiće i novčane nagrade.
Takmičari su počeli sa stižu u Svilajnac, a za takmičare iz Beograda i severa Srbije obezbedjen je prevoz autobusom u oba pravca iz Beograda. Trči se ulicama grada, tako da je saobraćaj u ulicama gde se trči zatvoren i preusmeren na sporedne ulice.

U organizaciji učestvuje i oko 300 volontera, a sviraće i poznate rok grupe pored staze.
Svilajnac će u nedelju biti grad atletike i sporta. Tu je i poznati svilajnački i svetski maratonac Dragan Mladenović koji je do sada istrčao 116 maratona. Promoter je Olivera Jevtić, poznata srpska atletičarka. Dobro došli na 6. Svilajnački polumaraton.
Svilajnački polumaraton se organizuje u saradnji sa Sportskim Savezom Opštine Svilajnac, a pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC