Pripreme karting reprezentacije Srbije na sportskim terenima u Turici

PR tekst KOMETIČKI SALON SENORITA ĆUPRIJA-BUDITE LEPE U SVAKOM TRENUTKU

Izvor, foto:uzice.rs

Na sportskim terenima u Turici u naredna tri meseca članovi reprezentacije Srbije u kartingu pripremaće se za Svetsko prvenstvo u automobolizimu koje će krajem oktobra biti održano u Španiji.

Prema rečima Slobodana Šiljkovića člana Gradskog veća za saobraćaj, pripreme će se vršiti svakog četvrtka, petka i subote od 17 do 21 čas, s tim što će subota biti dan za edukaciju o bezbednosti u saobraćaju.

Šiljković objašnjava da je grad izašao u susret zahtevu Auto moto karting saveza Zapadne Srbije i ustupio na korišćenje sportske terene u Turici za pripreme karting reprezentacije.

“Važno je naglasiti da se na terinima ne postavljaju nikakve stacionarne prepreke, već čunjevi koji se postavljaju pre treninga i uklanjaju po završetku. Takođe ovde se neće vršiti testovi brze vožnje, već testovi autoslaloma i umešnosti upravljanja auto i karting vozilima. Sugarđani će biti u prilici da prisustvuju treninzima, a subotom članovi reprezentacije i predstavnici Auto moto saveza biće na raspolaganju naročito mlađim učesnicima u saobraćaju, za sva pitanja i naravno određene testove sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju”.

Prema rečima Ivana Jevtića trenera i jednog od selektora reprezentacije Srbije, Svetsko prvenstvo u Šapniji smatra se olimpijadom automobilizma, a oko 15 članova reprezentacije Srbije pripremaju se već dve godine.

“Pošto se takmičenje održava na svake dve godine, mi smo protekli period iskoristili da se dobro pripremimo. Mi smo pre dve godine imali par takmičara, a sada ćemo imati 15-tak članova koji će predstavljati na toj svojevrsnoj olimpijadi auto moto sporta našu zemlju. Naš savez okuplja klubove iz Zlatiborskog i Kolubarskog okruga, kako bi imali zajednički cilj unapređenje auto moto sporta, a samim tim i bezbedenosti u saobraćaju. Ovde ćemo raditi pripreme nekih članova reprezentacije, jer pojedini takmičari ne mogu da treniraju ovde, kao što su vožnja formule i kartinga na pistama, ne mogu to da rade ovde. U Turici ćemo trenirati za karting slalom i auto slalom. Ovaj period ćemo iskoristi i za povećanje bezbednosti u saobraćaju, ja bih voleo da pre svega najmlađi dođu i čuju nešto novo za ponašanje automobila, ali kako bi mogli i svojim delovanjem da povećaju bezbednost u saobraćaju”, kaže Jevtić uz zahvalnost gradu na podršci.

Užice će na Svetskom prvenstvu u Španiji predstavljati Tea Jevtić u disciplini auto slalom.

“Mnogo će nam značiti što smo dobili ovaj poligon. Nadam se što boljem uspehu u Valensiji, ne verujem da ću pobediti, ali se nadam nekom petom mestu”, kaže Tea Jevtić.

Treninzi članova karting reprezentacije Srbije počinju u četvrtak 25. jula i odvijaće se u naredna tri meseca, četvrtom, petkom i subotom u vremenu od 17 do 21 čas.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI