FK „Bobovo” iz Bobova zvanično proglašen za prvaka Resavske lige Despotovac-Svilajnac

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor i foto: Nebojša Garašević

Milutin Lazarević, predsednik OFS “Svilajnac” uručio je pehare  FK “Bobovo” iz Bobova za osvojeno prvo mesto i plasman u MFL Sever a “Resavi” iz Bukovca kod Despotovca za drugo mesto i plasman u MFL  Jug.

Peharom je nagradjen i najbolji strelac lige iz ekipe “Bobovo”,Bojan Jović sa 12 golova.

U susretu sa reprezentacijom OFS Svilajnac u Lukovici kod Svilajnca u kome su Bobovci poraženi sa 0:1 (0:0), zvanično su promovisani u prvaka lige.

Ovaj klub je formiran u maju 2023. godine na predlog mladih ovog sela, a na čelu kluba izabran je Bojan Jović, sin uspesnog provrednika, direktora radio “Mig” iz  Bobova, Gorana Jovića, a koji je ujedno i igrač i na kraju ove sezone i najbolji steralac lige.

Jović je sakupio igrače iz Bobova i okoline i ukljucili se u ligi Resava Svilajnac – Despotovac i odmah u prvoj godini takmičenja osvojili su prvo mesto.

Igrali su na terenu u Lukovici, jer se u Bobovu gradi savremen teren sa pratecim objektima i imaće uslove takmičenja i za Srpsku ligu.

Bobovci su na 12 utakmica zabeležili 8 pobeda, 1 remi i 3 poraza uz osvojena 25 boda, uz gol razliku 38 prema 15, a drugoplasiranoj “Resavi” iz Bukovca odmakli 10 boda.

Kao domaćini ostvarili su skor od 6 pobeda na 6 utakmica, osvojili 18 boda uz data 24 i primljena 4 gola, na strani su ostvarili na 6 utakmica 2 pobede, 1 remi i 3 poraza uz gol razliku 14 prema 11.

U jesenjem delu prvenstva na 6 utakmica zabelezili su 4 povede i 2 poraza uz 21 dat i 9 primljena gola uz osvojenih 12 boda, dok su u prolećnom delu imali bilans na 6 utakmica 4 pobede, 1 remi i 1 poraz uz gol razliku 17 prema 6 i osvojena 13 boda.

Imali su Bobovci do 2013. godine tri kluba, 1 privatni u vlanistvu kompanije Gicić, člana Pomoravske lige i 2 seoska kluba, “Mladi radnik” i OFK “Bobovo”.

Posle pauze od 10 godina rešili su da formiraju novi klub pod nazivom sela Bobovo a prethodni klubovi otišli su u istoriju, navodi portal seloonline.rs

Imaju Bobovci blistavu budućnost, mlade na koje mogu da računaju, podršku Mesne zajednice na čelu sa Markom Pavlovićem, svojim sugradjanima koji rade u inostranstvu, kao i lokalne samouprave opštine Svilajnac.

Medjuopštinska liga Sever je nova liga i novi izazov, kako kažu, neće igrati jedno leto, već planiraju i duži period, a kad bude završen teren sa pratećim objektima, uključiće se i u borbi za veći rang. Poželimo im sreću u novoj ligi, a po 500 gledalaca na svojim utakmicama jedva čekaju početak novog prvenstva.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC