RECEPT DANA-Ukusna domaća KROMPIRUŠA !!!

13/02/2019

[views]

Krompiruša, potrebni sastojci za domaće jufke:

  • 600 gr brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašika soli
  • 50 ml ulja
  • 4 kašičice ulja (za premazivanje jufki)

style=“text-align: center;“>Krompiruša, potrebni sastojci za fil:

  • 1 kg sitnije seckanih krompira
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog mlevenog bibera
  • sitnije seckani krompir, seckani luk, so i biber pomešati

Krompiruša, priprema kora:

  • U veću posudu staviti polovinu brašna.
  • Dodati so ulje pa sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna.
  • Testo odmah podeliti na četiri jufkice.
  • Svaku jufkicu namazati sa kašičicom ulja i ostaviti da se odmara 20 minuta.

Način pripreme kora:

  • Kad se testo odmorilo razviti svaku jufku.
  • Na ivicu jufke staviti fil od krompira i uz pomoć stoljnjaka uviti jufke.
  • Složiti u tepsiju.
  • Staviti u rernu na 275 stepeni i peći 20 minuta.

Krompiruša, preliv za pitu:

  • 200 ml vode
  • 2 kašike ulja i pola kašičice soli staviti da provri.
  • Pitu izvaditi iz rerne i preliti sa prokuvanim prelivom.
  • Vratiti u rernu na 45 minuta da pita fino upije preliv.
  • Prijatno!

Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA