13/02/2019
[views]
Krompiruša, potrebni sastojci za domaće jufke:
- 600 gr brašna
- 250 ml mlake vode
- 1 kašika soli
- 50 ml ulja
- 4 kašičice ulja (za premazivanje jufki)
style=“text-align: center;“>Krompiruša, potrebni sastojci za fil:
- 1 kg sitnije seckanih krompira
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog mlevenog bibera
- sitnije seckani krompir, seckani luk, so i biber pomešati
Krompiruša, priprema kora:
- U veću posudu staviti polovinu brašna.
- Dodati so ulje pa sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna.
- Testo odmah podeliti na četiri jufkice.
- Svaku jufkicu namazati sa kašičicom ulja i ostaviti da se odmara 20 minuta.
Način pripreme kora:
- Kad se testo odmorilo razviti svaku jufku.
- Na ivicu jufke staviti fil od krompira i uz pomoć stoljnjaka uviti jufke.
- Složiti u tepsiju.
- Staviti u rernu na 275 stepeni i peći 20 minuta.
Krompiruša, preliv za pitu:
- 200 ml vode
- 2 kašike ulja i pola kašičice soli staviti da provri.
- Pitu izvaditi iz rerne i preliti sa prokuvanim prelivom.
- Vratiti u rernu na 45 minuta da pita fino upije preliv.
- Prijatno!