09/03/2020
[views]
Štrudla sa orasima, sastojci za testo:
- 200 ml mleka,
- 2 jaja,
- 20 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- korica limuna,
- prstohvat soli,
- 1dl ulja i
- oko 700 g brašna.
Štrudla sa orasima, sastojci za fil:
- 400 g mlevenih oraha
- 8 kašika šećera i
- pola kašičice cimeta.
Štrudla sa orasima, priprema:
- U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno, so i umesiti testo.
- Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti.
- Testo podeliti na četiri dela.
- Rastanjiti prvi deo testa posuti cimetom, šećerom i orasima. Uviti u rolat. Tako uraditi i sa preostala tri dela testa. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poređati štrudlice.
- Ostaviti desetak minuta da malo odmaraju.
- Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći štrudlu, samo pazite da se ne prepeče.