- Izvor, foto :zdravlje i kuhinja.live
14/11/2018
[views]
Sastojci
Biskvit
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika oštrog brašna
3 kašike mlake vode
Preliti sa1 dl mleka i malo ruma.
style=“text-align: center;“>Krema
7 žumanaca
7 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
1 kašika gustina
8 dl mleka
250 g margarina
1 kesica šlag pene
50 g čokolade
Priprema
Biskvit:
Izmešati 7 belanaca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju. Ostaviti da se ohladi. Kada je biskvit ohlađen treba ga izbosti čačkalicom i preliti s 1 dl mleka i malo ruma.
Krema: dobro izmešati žumance, brašno, šećer, gustin i 1 dl mleka. Navedenu smesu dodati u 7 dl vrućeg mleka i kuvati 5 minuta. Ostaviti kremu da se ohladi. Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmešati.
Gotovu kremu premazati po biskvitu. Pripremiti šlag po uputstvima na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno naseckati čokoladu i posuti po kolaču.
OSTALI RECEPTI KLIK OVDE