RECEPT DANA-Lenja pita sa jabukama BEZ MASTI !!!

  • Izvor:recepti-kuvar.rs

09/08/2021

[views]

Lenja pita sa jabukama, sastojci:

Kora:

  • 2 šolje brašna (2dcl)
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja mleka
  • 0,5 šolje ulja
  • 1 komad jaje
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 1,5 kg jabuka (ili koliko vi želite da stavite)
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 šolja šećera (zavisi koliko su kisele jabuke, ali okvirno 1 šolja)

Lenja pita sa jabukama, priprema:

  1. Jabuke oljuštiti, izrendati, dodati vanilin šećer, cimet i šećer i ostaviti ih sa strane dok spremamo koru.
  2. Sve sastojke za koru izmeštati u dubljoj posudi.
  3. Uzeti dublji pleh ili tepsiju srednje veličine i podmazati ga uljem i posuti preko malo brašna. Ak uzmete preveliku posudu može se desiti da vam kora bude pretanka.
  4. Sipati pola smese u pleh i peći oko 10 minuta na 180 C stepeni. Treba testo da se stvrdne ali ne i skroz zapeče. Bitno je da se stvrdne, jer fil koji dodajete preko je težak i kora treba da upije, ali ne treba da se prepeče jer ga vraćamo u rernu.
  5. Preko polu ispečene kore posuti izrendane jabuke zajedno sa sokom koje su pustile.
  6. Preko jabuka rasporediti ostatak testa za koru.
  7. Peći oko 30ak minuta na 180 stepeni, dok ne dobije lepu žutu boju.
  8. Kada se ohladi, možete posuti prah šećer i poslužiti gostima isečeno na kockice.


Kuvar 1 300x140(1)
Kuvar2 300x140(2)

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA