02/06/2019
[views]
Jagnjetina u pavlaci, sastojci:
- 2 kg jagnjetine od buta
- 700 grama oljuštenog krompira
- 200 grama suve slanine
- 100 grama maslaca
- 300 grama neutralne pavlake za kuvanje
- grančica ruzmarina
- 2 kašičice soli
- bibera po ukusu
style=“text-align: center;“>Jagnjetina u pavlaci, priprema:
- Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poredjati, malo posoljen na kolutove isečen krompir.
- Preko krompira poredjati isečenu suvu slaninu i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata.
- Za to vreme svežu jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl vode soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.
- Kada krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poredjati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata.
- Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.
- Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.
- Da vam ne pričam kakvog je ukusa, ne može se dočarati, morate napraviti ovo izvanredno jelo i osetiti njegov ukus.