17/04/2021
[views]
Baklava:100 gr oraha (mlevenih), 100 gr suvog grožđa, 5 šoljica mleka,3 šoljice ulja, 3 šoljice brašna, 3 šoljice griza, pola kesice praška za pecivo, puter.
Sirup:
- 500 gr šećer
- 0,5 l voda
- 1 komad sok od limuna (sok od jednog limuna)
Baklava:
- U posude za mešenje, izmešati sve sastojke, da masa bude jedinstvena.
- Zagrejati rernu na 180 C stepeni.
- Pleh za pečenje podmazati buterom. Masu naliti u pleh za pečenje. Odozgo posuti brašnom.
- Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju. Iseći na željeni oblik.
Sirup:
- Šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna.
- Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća – ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.