14/02/2021
[views]
Tulumbe recept iz starog kuvara. Isproban mnogo puta.
- 2,5 dl voda
- 2,5 dl mleko
- 1 šoljica ulje
- 300 gr brašno
- 0,5 kesica prašak za pecivo
- 4 komada jaja
Sirup:
- 600 gr voda
- 1 kg šećer
- 1 komad sok od limuna
- 1 kesica vanilin šećer
Za prženje:
- ulja (dosta)
- U sudu srednje veličine, pomešati vodu, mleko i ulje. Zagrejati na jačoj temperaturi i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu, na srednju. Uz mešanje, lagano dodavati brašno i prašak za pecivo. Izmešati da ne bude grudvica. Ostaviti da se ohladi.
- Umutite jaja. Umućena jaja dodati u prethodno ohlađenu masu. Dobro promešati, da se masa izjednači.
- Masu propustiti kroz presu za tulumbe. Pripremljene tulumbe pržiti u dubokom sudu, sa dosta ulja, dok ne dobiju zlatno braon boju. Gotove tulumbe naslagati u dublji sud i preliti sirupom. Služiti ohlađeno.