18/12/2020
[views]
Pita sa krompirom i tikvicom, sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g krompira (očišćenog)
- 300 g tikvica (očišćenih)
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- malo ulja
- malo bibera
- 100 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Pita sa krompirom i tikvicom, priprema
Krompir, tikvicu i luk očistiti, izrendati i propržiti na malo ulja.
- Posoliti, začiniti i pobiberiti.
- Ulje i kiselu vodu pomešati.
- Odvojiti po 3 kore za jedan rolat.
- Na prvu koru staviti dve, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i kisele vode, premazati. Na treću koru staviti 5 kašika fila.
- Uviti rolate i staviti ih u pleh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje.
- Rolate premazati mešavinom ulja i kisele vode.
- Peći 30-40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
- Prijatno!