26/03/2020
[views]
Krompiruša, sastojci:
- 3 jajeta
- 1 čaša ulja,
- oko 300 g rendanog krompira,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 dl kisele pavlake,
- soli i bibera po ukusu,
- malo slanine i šunke isečene na kockice,
- 2 dl jogurta
- brašna dodajte toliko da smesa ne bude ni mnogo gusta, ni retka, oko 500 g
Krompiruša, priprema:
- Krompir oljuštiti i izrendati, dodati seckan crni luk, jaja, pavlaku, jogurt, so, biber, seckanu slaninu i šunku i na kraju brašno. Sve dobro izmešati.
- Podmazati tepsiju, izručiti smesu i peći u zagrejanoj rerni, dok lepo ne porumeni.
Ova krompiruša je, u stvari, recept za zeljanicu u prerađenom izdanju. Spremite nešto brzo, ukusno, bez kvasca, praška za pecivo…
Ako nemate pavlaku, možete koristiti samo jogurt, može i bez slanine, šunke… Nemate krompir? Stavite samo crni luk… Imate veliki izbor mogućnosti, ova krompiruša se može pripremiti i sa jajima i bez jaja… Ne morate ništa da merite, sve dodajte odoka, verujte, biće odlična! Lepa je i topla i hladna.

