26/09/2019
[views]
Tikvenik, sastojci:
- 1/2 kg kora
- 600 grama narendane bundeve
- 100 grama suvog grožđa
- 1 dl ulja
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 grama šećera
- šoljica kisele vode
- prah šećer za posipanje, po potrebi
Tikvenik, priprema:
- Narendajte bundevu, dodajte šećer, vanilin šećer i suvo grožđe, koje ste prethodno potopili u mlakoj vodi.
- Sve promešajte da se sastojci sjedine.
- Raširite kore, premažite koru uljem, preklopite je po sredini i ponovo premažite.
- Rasporedite po tako presavijenoj kori, 3 kašike pripremljenog fila, prelijte kašikom kisele vode i urolajte.
- Tako uradite sa preostalim korama i filom.
- Ređajte rolate u podmazan pleh.
- Premažite ih sve mešavinom kisele vode i ulja.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
- Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi.
- Prohlađenu pitu secite na parčiće željene veličine.
- Pospite šećerom u prahu i sladite se.
- Prijatno.