Na 6. Svilajnačkom polumaratonu oboren rekord po broju učesnika

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor:Nebojša Garašević

Svilajnac je u nedelju bio grad atletike, sporta jer je održan 6. Svilajnački polumaraton sa rekordnim brojem učesnika.

Foto Ak“Duge Staze“ Svilajnac

U četiri trke trčalo je preko 750 trkača iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Slovenije i Kenije.
Organizator 6. Svilajnačkog polumaratona bio je Ak „Duge staze“ Svilajnac u saradnji sa Sportkim Savezom Svilajnca, a pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac.
Promoter ove manifestacije bila je bivša srpska atletičarka Olivera Jevtić. Takmičenje je otvorio i prisutne pozdravio predsednik Skupštine opštine Svilajnac, dr Darko Jevtić.

Trčalo se ulicama grada u 4 trke, a redosled po trkama je sledeći:

  1. na 5 kilometara-trka zadovoljstva u muškoj konkurenciji pobednik je Ilija Etinski, a u ženskoj Milena Dimitrijević, a najbrži Svilajnčanin u ovoj trci bio je Milan Aritonović I Milena Dimitrijević. U trci na 10 kilometara prvi je Stefan Tovilović, a kod žena Milena Simonović, dok su Marko Marković i Jelena Milutinović najbolji takmičari iz Svilajnca.

U štafetnoj trci 4 puta po 5 kilometara bila je ekipa „Unikatni trkači“. U glavnoj trci na 21 kilometar pobedio je Beogradjanin Djuro Borbelj sa vremenom 1 sat 8 minuta I 21 sekund, koji je u finišu trke pobedio dvostrukog pobednika i rekordera staze Kenijca Stenlija Kipruta, miljenika svilajnačke publike, dok je treći bio Ivan Bubunov. Kod žena prva je bila Ivana Živković, druga Marina Vasileva i treća Bojana Pavlović. Kod Svilajnčana u ovoj trci najbrži je bio David Živković i Ana Marković. Svi prvoplasirani do 5. mesta u obe kategorije nagradjeni su peharima, medaljama, priznanjima i robnim i novčanim nagradama. Ovu manifestaciju pored staze pratilo je oko 10.000 posetilaca, a u organizaciji je učestvovalo i preko 500 volontera.
Takmičari su zadovoljni organizacijom i samom stazom i poručuju -Vidimo se na 7. Svilajnačkom polumaratonu u oktobru 2025. godine.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC