U prvoj polovini oktobra u Svilajncu 6. Svilajnački polumaraton

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor:Nebojša Garašević

Atletletski klub „Duge staze“ iz Svilajnca u nedelju 13. oktobra u Svilajncu organizuje 6. Svilajnački polumaraton.

Biće to najmasovnija sportska manifestacija u gradu na Resavi koja je ikada održana.

Učešće će uzeti preko 700 takmičara iz cele Srbije i drugih država sveta koji će ulicama grada trčati 6. Svilajnački polumaraton na 21 kilometar, frtaj maratona na 10. kilometra, štafetnu trku četiri puta po 5. kilometra i trku zadovoljstva na 5 kilometra.

Organizatori su za najboljih pet u obe konkurencije, pored brojnih nagrada, pehara, medalja, diploma pripremili i novčane nagrade u iznosu od 35.000 dinara za prvo mesto, drugo mesto donosi 20.000, treće 15.000, četvrto 10.000 i peto mesto 5.000 dinara.

Za strane takmičare i takmičare iz Beograda i severa Srbije domaćin je obezbedio autobus u ova pravca koji dolazi iz Beograda. Pored staze kojom će se trčati nastupiće poznati bendovi iz Srbije. Takodje, organizator je obezbedio i smeštaj za takmičare koji stižu u Svilajnac u subotu.
Spisak sponzora ove manifestacije je podugačak pa kako ističu organizatori pored učesnika u trci oboreni su svi rekordi u svim pogledima oko organizacije jedne sportske manifestacije. 6. Svilajnački polumaraton se održava pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac, a organizaciji učestvuju još Sportski Savez Svilajnca, Crveni krst Svilajnac, Prirodnjački centar Svilajnac i još drugi.

Organizatori poručuju, kao i Olivera Jevtić, poznata atletičarka Srbije, koja je promoter 6. Svilajnačkog polumaratona „Dodjite na 6. Svilajnački polumaraton upoznajte Svilajnac, možes to i ti“.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC