Potpisan Sporazum o bratimljenju dva grada-Svilajnac i Dransi Francuska

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor: Nebojša Garašević



Svilajnac u Resavi i Srbiji i Dransi u Francuskoj su dva pobratimska grada.

Svečanim činom potpisivanja Sporazuma o bratimljenju dva grada, Predraga Milanovića Predsednika Opštine Svilajnac i Gradonačelnice Francuskog grada Dransija, Od Legar uz prisustvo Ambasadora Francuske u Srbiji, Pjera Kosana, ova dva grada ce ubuduće saradjivati u oblasti kulture, sporta, privrede

U ovom Francuskom gradu žive i rade gradjani Opštine Svilajnac pa je inicijativa o bratimljenju potekla od Gorana Jablanovića Predsednika Francusko-Srpskog udruženja „Biseri“koje se bavi promovisanjem Srpske kulture i folklora.

Pre potpisivanja Sporazuma održan je zajednički sastanak domaćina i delegacije grada Dransija i Ambasadora Pjera Kosana da bi u Svečanoj sali pred odbornicima Opštine Svilajnac i gostiju potpisan Sporazum o bratimljenju.

Sledila je razmena poklona a gradonačelnika Dransija Od Legar je uručila simbolično ključeve ovog grada Predsedniku Opštine Svilajnac, Predragu Milanoviću.

U parku evropskog prijateljstva zasadjeno je drvo prijateljstva dva grada da bi u Centru za kulturu u Svilajncu otvorili izložbu „Zajednicka nit-francusko-resavskog prijateljstva“

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC