Dobitnik MATIĆEVOG ŠALA student Uroš Đorović

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor:MEDIA PS

Uroš Đorović, dvadesettrogodišnji student iz Pančeva, dobitnik je prestižne književne nagrade “Matićev šal” za prvu knjigu pesama “Uriel”, koja je prošle godine objavljena u izdanju Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

Foto TV Pomoravlje

Drugu godinu za redom, nagradu Matićevi šal, dobija pesnik rođen u 21 veku, što je dobar znak dolaska nove pesničke generacije, koja prepoznaje i uvažava ovo visoko književno priznanje, stoji na sajtu TV Pomoravlje.

“ Biti dobitnik nagrade Matićev šal, dodatna je satisfakcija i čast za mladog pesnika, a pre svega verifikacija dosadašnjeg rada„, istakao je dobitnik.

„Nagrađena knjiga pesama sačinjena je od tri ciklusa, od tri akorda jedne pesničke kompozicije, oblikovane u rasponu od istraživanja svetova, preko istraživanja telesnosti do postepenog iskorak u stvarnost, u kojoj se prepoznaje iskustvo ovog vremena, stoji u obrazloženju žirija. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 17 naslova i što je još važnije, čak deset knjiga zadovoljilo je visoke kriterijume za dobijanje nagrade Matićev šal“, istakao je Gojko Božović, član žirija Matićevih dana.

Na prigodnoj svečanosti dodeljene su i nagrade pobednicima konkursa “Ljubav nema drugog dokaza sem ljubavi same”, najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola na kvizu “Šta znaš o Matiću” i plaketa za prvonagrađeni rad na likovnom konkursu “Matiću u čast”.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA