U SVILAJNCU POČEO ŠESTI INTERNACIONALNI KAMP RITMIČKE GIMNASTIKE

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Izvor:o.s.

Svilajnac je i ove godine domaćin ŠESTOG KAMPA RITMIČKE GIMNASTIKE u organizaciji Gimnastičkog kluba „EVITA“ uz podršku Opštine Svilajnac, na kome ove godine učestvuje rekordan broj od 160 devojčica i 20 trenera.

Foto printscreen video o.s.

Ove godine, kao jedan od trenera kampa, gostuje olimpijska šampionka iz Tokija, Erika Zafirova iz Bugarske, koja je istakla kako je njena misija da motiviše devojčice da se bave gimnastikom i ostvaruju rezultate i da prenosi svoja iskustva.

Kamp je zvanično otvorio predsednik Skupštine opštine Svilajnac, dr Darko Jevtić, koji je poželeo dobrodošlicu učesnicama kampa i lep boravak u Svilajncu:
“Posebno mi je drago što vas ima u ovolikom broju i nadam se da će jednog dana neko od vas moći da se pohvali olimpijskom medaljom i velikim uspehom. Opština ne vodi računa samo o klubovima, već dosta ulaže i u sportsku infrastrukturu, kako bi deca imala gde da treniraju, a trudićemo se da još više podržavamo sve naše klubove. Zahvaljujem Gimnastičkom klubu “Evita” koji radi fenomenalan posao za našu decu i naš grad” – izjavio je on.

Ljubov Barikina, bivša ruska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici i sada uspešni trener, i na ovom kampu vodi projekat “Umetnost u sportu”, koji postoji skoro deset godina i konstantno se razvija:
“Ove godine imamo više učesnika, što znači da radimo dobru stvar i napredujemo. Organizacija kampa je jako dobra i devojčice su motivisane da steknu nova znanja i veštine. To je još jedan plus u mom projektu “Umetnost u sportu”. Ovde se uvek osećam lepo“ – objasnila je Ljubov Barikina, bivša članica nacionalnog tima Rusije, Master Internacionalne škole sporta, čija su izuzetna dostignuća u oblasti ritmičke gimnastike povezana i sa time što ima diplome tri različite visoke škole, dve iz Nemačke i diplomu Ruskog državnog univerziteta fizičke kulture, sporta i turizma. Bila je i trener juniorskog tima Nemačke, koreograf čuvenog festivala „Alina“ , a ima i svoje nastupe i performanse širom Nemačke, Rusije i celog sveta.
Kamp traje do 10. avgusta.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC