Održan humanitarno-memorijalni turnir „Uroš Nastov“ u Supskoj

PR tekstVELINGTON ČIZME – ŠARENI IZBOR ZA SIVE KIŠNE DANE

Autor:F. Trailović/ MEDIA PS

Dana 7. jula 2024. godine u Supskoj je održan prvi Humanitarno-memorijalni turnir u basketu 3×3, u čast i sećanje na mladog Uroša Nastova.

Foto: Shume photo

Turnir je protekao u najboljem redu u jednoj sportskoj i kulturnoj atmosferi. Na turniru je učestvovalo 16 ekipa iz celog Pomoravlja. Ovaj dirljivi dogadaj je ispratilo više stotina ljudi, a specijalni gost bio je naš proslavijeni reprezentativac u košarci i bivši kapiten Partizana, veliki „Novica Veličković“.

Posle velikih sportskih borbi i eliminacionih mečeva došlo se i do najboljih.

Foto: Shume photo

Treće mesto osvojila je ekipa „Monaco“,
Drugo mesto „Pečenjara Zoki Svilajnac“ .
Osvajač ovogodišnjeg turnira bila je ekipa „Last dance“.

MVP titulu „Najbolji igrač turnira“ poneo je Ivan Dobrosavljević.

Posle proglašenja pobednika organizovana je javna aukcija na kojoj je anonimnom učesniku prodat dres KK „Partizan-a“ za 45.000,00 RSD.

„Zahvaljujemo se sponzorima, članovima udruženja, Uroševim drugovima i svim ljudima dobre volje i čistog i humanog srca koji su omogućili i pomogli u realizaciji održavanja jednog ovakvog skupa.
Posebnu zahvalnost dugujemo, Uroševom bratu Luki, roditeljima, porodici i prijateljima, kao i velikanu našeg sporta i čoveku velikog srca, Novici Veličkoviću.
Sav novac prikupljen od kotizacija takmičarskih ekipa i dobrovoljnog priloga predat je u prave ruke, manastiru „Sveta Petka“ u Izvoru kod Paraćina. Ukupno je sakupljeno 181.740,00 RSD.
Hvala još jednom svima koji su pokazali da još uvek postoji ljudskost i humanost. Verujemo da će ovaj turnir da zaživi i da će se održavati svake godine u čast našeg Uroša, jer on je to i zaslužio. Srdačan pozdrav i neka Vas Bog čuva“, izjavili su za naš portal iz udruženja „Horeum Margi-žitnica Morave“.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA