MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

I ONI imaju svoj skup- GROBARIJADA-OVAJ PUT U DESPOTOVCU !!!

  • Autor: Prokić Ž.
Broj pregleda: 998

PROŠLOG vikenda je održana proslava, po mnogo čemu slična drugim, ali drugačija… Svečana sala u restoranu, baloni, muzika, lampioni, sve šljašti, smeh, muzika, pesma…gosti obučeni u svečane toalete, elegantne haljine i crna odela.

Sve bi to bilo normalno i uobičajeno da nije reč o proslavi na kojoj su se skupili proizvođači i prodavci pogebne opreme.

A oni su rešili da i oni imaju svoj dan, kada mogu da se okupe, svi širom Srbije, da malo razmene iskustva i novine u proizvodnji.

Mi smo razgovarali sa Milanom Biorcem, pogrebnikom iz Vrnjačke Banje, vlasnikom radnje „Aliluja-m“ koji je ove godine svojim objavama napravio pravu pometnju na društvenim mrežama, i tako privukao radoznale ljude te smo tako i mi saznali za ovu neobičnu manifestaciju.

Kako i ko je došao prvi na ideju da i vi napravite svoju proslavu, pitali smo Milana.

„Prvi na ideju došao je Radiša Mihajlović Drnda iz Požarevca, traje godinama unazad,on je i inicijator cele ove manifestacije. Sledeće godine se takođe održava opet kod njega, i to 2. novembra. Ove godine Grobarijada je bila u organizaciji Slaviše Milenkovića Pure iz Despotovca, ispred firme Suza-Despotovac u restoranu Kod šest topole. Najbitnije za ovu profesiju je izaći ljudima u susret u najtužnijim trenucima, prepustiti se ožaložćenima da što lakše podnesu taj trenutak“, rekao nam je Milan u razgovoru.

Kao i u svakom poslu i ovde ima raznih situacija, od jako teških pa do onih kada se desi da članovi porodice prenesu pogrešnu, da kažemo, dužinu pokojnika pa mora da se traži novi sanduk, sve u cilju bolje i kvalitetnije usluge, kako već ide replika u legendarnim Maratoncima-Svaki čovek ima visinu, širinu i dužinu…

foto Milan Biorac

uvelicajte sliku jednim klikom

Milan, kao i svaki mladić, pored svog porodičnog posla kojim se bavi i koji je pre 8 godina nasledio od svog oca, u slobdno vreme, kog inače ima malo, voli da ode na pecanje. Strastveni je pecaroš još kao školarac, a do pre par godina vozio je motor, a kako kaže, želja mu je da kupi, kada dodje u neke pozne godine, neku krstaricu sa kojom će obići svet.

Trenutno, pored pecanja, bavi se odgaivanjem Engleskih Bull Terriera sa kojima je bio na mnogim takmičenjima i osvojio dosta nagrada.

Eto, možda ste se pitali čemu ovoliki tekst, ali, želeli smo da vam približimo i život ljudi koji oko sebe na poslu čuju samo plač i osete tugu, i pokažemo da je njima takođe teško, s obzirom šta sve prožive u toku radnog veka, i da imaju neki svoj izduvni ventil od stresa, makar putem običnih hobija ili, kad se opuste i smeju, na svojoj GROBARIJADI.

PRETHODNE VESTI