MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

U Čačku je povećan broj lica sa respiratornim problemima!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

ČAČAK – U Čačku je povećan broj lica sa respiratornim problemima izjavio je danas za naš portal direktor čačanske Opšte bolnice, dr Miroslav Sretenović.

On je precizirao da se na infektivnom odeljenju trenutno nalazi sedmoro pacijenata.

“Nijedan pacijent zaražen korona virusom nema tešku, već srednju kliničku sliku. Dakle u pitanju su visoka temperature, kašalj, upala pluća, ali niko nije priključen na respirator”, kaže dr Sretenović.

Direktor je naglasio da ova zdravstvena ustanova I dalje radi pod posebnim režimom.

“Zabranjene su posete, obavljaju se samo hitne intervencije i zamoljavam pacijente da samo iz preke potrebe dođu u bolnicu”, upozorio je dr Sretenović.

Direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje, dr Aksentije Tošić, kaže za naš sajt da na osnovu dosadašnjih rezultata analiza pristiglih u ovu ustanovu nema zaraženih covidom 19.

„Stiglo je osam uzoraka, od kojih nijedan nije pozitivan, međutim očekujemo rezultate i do kraja dana, pa ćemo videti kakva je situacija. Juče smo poslali u laboratoriju „Vatreno oko“ 15, a danas 40 briseva“, precizirao je on.

U Čačku je trenutno zaraženo 15 pacijenata, a u Gornjem Milanovcu tri.

Inače, od danas je na snazi preporuka nošenja maski u zatvorenom prostoru, brze testove će moći da obavljaju i privatne laboratorije uz saglasnost Ministarstva zdravlja, a nove mere će Krizni štab saopštiti u toku dana.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

PRETHODNE VESTI