Ranko Solić trener Karate kluba Karadjordje, ekskuzivno za naš portal o uspesima i planovima za narednu godinu-2.deo

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Filip Marković

Topola- Ekskluzivno za nas portal trener Ranko Solić, je govorio o uspešno organizovanom takmičenju u Topoli, uspešnosti godine i planovima za veliku karate smotru u Beogradu 2022.godine

Početkom decembra je organizovano najmasovnije takmičenje u karateu ove godine, Vaši utisci?

Srpska Karte Unija, koje smo mi članovi ove godine je pod svojim pokroviteljstvom imala šest takmičenja plus EP u Rumuniiji. Cele godine je bilo od 197-250, dok je u Topoli bilo 428 takmičara iz 26.klubova. Čak smo imali i goste iz R. Srpske i iz Rumunije(Zarada), tako da smo prezadovoljni, bili smo malo iznenađeni jer odjednom tolika količina takmičara, bilo je teško organizovati i sprovesti u delo. Međutim po reagovanju ostalih klubova uspeli smo da budemo dobri domaćini.

Sala OS „KARADJORDJE“, je bila topla i novoizgradjene tribine su bile dovoljne da prime toliki broj gledalaca. Na ovom turniru je svakako oboren rekord po broju takmičara. Turnir je bio svečanog karaktera jer su za ovu godinu dodeljivanja priznanja za najuspešnije u svojim kategorijama i za najuspešnije klubove. U generalnom plasmanu od 33.kluba prvih pet je dobijalo pehare, mi smo bili 4.klub po uspešnosti, sto je za Topolu ja mislim fenomenalan uspeh.

Da li ovu godinu možete okarakterisati kao uspešnu?

Godina za karate klub je bila uspešna, od septembra na ovamo, čak smo imali i upis novih članova. To je najvažnije da klub ima kontinuitet od starijih i mlađih kategorija. Imamo i nekoliko takmičarki koje su najbolje u svojim kategorijama u katama. Voleli bi smo da imamo malo kasnije termine od 17h popodne, jer deca koja idu u skolu u popodnevnoj smenu ne mogu prisustvovati.

Kakvi su planovi za narednu godinu?

Evo ekskluzivno pošto u medijima nisam do sada nista objavljivao, 12.juna u Šumicama u Beogradu je Svetsko Prvenstvo u karateu. Ja sam dobio tu čast đaci budem selektor reprezentacije Srbije ispred Srpske Karate Unije.

To ce biti baš velika smotra gde se očekuje dolazak iz preko 25.zemalja na Svetsko prvenstvo. Ne znam koliko je javnosti poznato u karateu ima nekoliko federacija, a samo jednu subvencioniše MSOS, samim tim i lokalna samouprava ne može da nam da neka sredstva jer nismo u zvaničnom savezu. Jedino sto je rak rana karatea u celom svetu, jednostavno kao u boksu sto ima više verzija, tako ima i više federacija u karateu.

Pokušaćemo da pik forme bude taj jun do tada ce mo imati nekoliko takmičenja imaćemo i prvenstvo Srbije u aprilu, ali sve ce biti podređeno tom Svetskom Prvenstvu. Planiramo da ovde u sali Srednje skole, nabavimo kavez, kao svoju ostavu za strunjače i tatamije koje smo kupili. To nam je plan da uradimo u narednom periodu.

Očekujte uskoro i intervjue sa clanovima Karate kluba Karadjordje iz Topole!!

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT VESTI GRADA TOPOLA