Počinje izgradnja Doma za učenike u Topoli

Autor: Filip Marković

Topola-Kako je Dragan Jovanović naveo, Vlada Republike Srbije je odobrila novac u vrednosti od 28 miliona dinara za početak izgradnje Doma učenika u okviru srednje škole „Kralj Petar Prvi“.

Foto: fb SŠ Kralj Petar Prvi

Navodimo deo teksta koji je većnik za infrastrukturu u Topoli objavio na društvenim mrežama :

„Poštovani prijatelji, sa ponosom ističem da je opština Topola dobila sredstva od Vlade Republike Srbije u iznosu od 28.000.000 dinara za otpočinjanje prve faze projekta izgradnje Doma učenika u okviru srednje škole Kralj Petar u Topoli. Učešće opštine biće 7.500.000 dinara. Prva faza podrazumeva kompletnu rekonstrukciju sportske sale (podovi, tribine i krovne konstrukcije) u okviru škole. Sledeći korak koji planiramo je uključenje Topole u projekat “čista Srbija” koju već sprovodi Vlada Srbije u nekim gradovima i opštinama, a tiče se proširenja kanalizacione mreže i o tome sam već više puta pisao i govorio“, stoji u objavi.

Topola je davnih dana rešila problem prečistača otpadnih voda za varoš Topolu, ali su nam potrebni manji prečistači za seoska područja, naročito u selima u kojima već davno postoji neka vrsta kanalizacije koju je potrebno rekonstruisati i rešiti pitanje prečišćavanja te vode putem malih prečistača i to će najpre biti slučaj u Šatornji i Natalincima“, prenosimo izjavu do kraja.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA