Održana vanredna sednica Štaba za vanredne situacije u Topoli-preporuke Štaba da se pređe na online nastavu na dve nedelje!!!

  • Autor: Dragana Marinković

23/11/2020

Zbog povećanog broja novozaraženih pacijenata u opštini Topola predsednik opštine Igor Petrović zakazao je vanrednu sednicu Štaba za vanredne situacije.Na sednici su date preporuke o promeni načina organizacije obrazovno-vaspitnog rada u Predškolskoj ustanovi „Sofija Ristić“, osnovnim školama na teritoriji opštine Topola i srednjoj školi. Preporuke Štaba za vanredne situacije su da se pređe na nastavu na daljinu u trajanju od dve nedelje. Ove preporuke stupiće na snagu kada na njih daju saglasnost Školska uprava ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Kragujevcu, odnosno Opštinska uprava, tj. Skupština opštine Topola kada je u pitanju PU „Sofija Ristić“.


Kada bude dobijena saglasnost, odnosno kada se pređe na online nastavu pristupiće se detaljnoj dezinfekciji prostora u školama i Predškolskoj ustanovi uz stručni nadzor DZ“Sveti Đorđe“. Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu juče je u Šumadijskom okrugu bilo 325 novih slučajeva infekcije korona virusom, od toga u Topoli 20 novih pacijenata, štp predstavlja rekord od početka epidemije za opštinu. U kućnoj izolaciji se nalaze 142 osobe. Od početka epidemije ukupan broj pozitivnih na korona virus iznosi 238.

VESTI GRADA TOPOLA