50. Slikarska kolonija u Lipovcu

Izvor: O.T.

Početak avgusta obeležen je slikarskom kolonijom u jedinstvenom ambijentu sela Lipovac – tradicija koja ne prekida svoj kontinuitet još od 1973. godine.

50. Slikarska kolonija u Lipovcu

Slikarsku koloniju u Lipovcu Kulturni centar Topola organizovaće u saradnji sa Opštinom Topola u periodu od 30. jula do 5. avgusta 2022. godine. Kolonija će svečano biti otvorena u subotu 30. jula, u 13 časova u Osnovnoj školi „Karađorđe“ u Lipovcu, nakon čega će se umetnici tradicionalno smestiti kod domaćina sela.

I ove godine, na koloniji će stvarati akademski slikari i istaknuti umetnici, izabrani od strane selektorke, Ane Petrović, primenjene umetnice.

Slikari koji će učestvovati su: Snežana Skoko, Dragana Dražović, Nevena Kostić, Rahmani Said (Alžir), Milena Ristić, Biljana Marković, Srđan Srećković i Iskandarov- Gan (Uzbekistan).

Tokom trajanja slikarske kolonije održaće se likovna radionica za decu koja takođe prerasta u tradiciju, a koju će voditi slikari – učesnici kolonije.

Rezultat dečje radionice biće grupna izložba radova na svečanom zatvaranju slikarske kolonije.

Za umetnike će biti organizovan određen vid „zabave“, u slobodno vreme, kao što su druženje sa meštanima, obilazak turističkih znamenitosti Topole i vinarija. Svaki od učesnika ostaviće po dve slike (100×70 i 50×60) koje će obogatiti postojeću zbirku. Izložba radova biće postavljena za vreme Oplenačke berbe, potom i u okolnim gradovima.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA