USPEH SVILAJNAČKIH STOČARA NA NOVOSADSKOM POLjOPRIVREDNOM SAJMU

Autor: O.S. / MEDIA PS

Svilajnac- Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu resavski farmeri tradicionalno su osvojili veliki broj priznanja i nagrada. Pet izlagača osvojilo je šest pehara.

USPEH SVILAJNAČKIH STOČARA NA NOVOSADSKOM POLjOPRIVREDNOM SAJMU

Foto: F-opština Svilajnac

Opština Svilajnac osvojila je šampionski srebrni pehar za izloženu kolekciju junica, Dragan Todorović iz Dublja osvojio je 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju u dve kategorije, Dragan Nikolić iz Svilajnca osvojio je bronzannu medalju u kategoriji junica, dok je u kategoriji konjarstva Milan Rajković iz Svilajnca osvojio dva pehara sa velikom zlatnom medaljom.

Šampionski srebrni pehar primio je predsednik Skupštine opštine Svilajnac Darko Jevtić istakavši da su ovi uspesi svilajnačkih stočara na novosadskom sajmu samo potvrda kvaliteta i kontinuiteta u uzgoju simentalske rase:

„Sa jedne strane imamo podsticajne mere koje opština daje poljoprivrednicima, kao što su beskamatni krediti, studijska putovanja, edukacija i slično, a sa druge imamo dobre i vredne stočare i ta dva faktora su zaslužna za postizanje uspeha na sajmovima svake godine.“ – izjavio je on i uručio po 30.000 dinara od opštine Svilajnac svim učesnicima na Sajmu.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC