Turska kompanija DOKU-SAN otomotiv novi je strani investitor u opštini Svilajnac

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Autor: O.S. /MEDIA PS

Turska kompanija DOKU-SAN otomotiv novi je strani investitor u opštni Svilajnac, četvrti u ovoj godini, a sedmi za manje od dve godine.

Foto: facebook-Opština Svilajnac

Ova kompanija potpisala je danas ugovor sa Opštinom Svilajnac o kupovini blizu 2 hektara zemljišta u Novoj zoni privređivanja, gde će u naredne dve godine izgraditi fabriku i započeti proizvodnju. Kompanija se bavi obradom metala, radi za automobilsku industriju i ovo im je prva investicija van Turske.
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da je opština Svilajnac uspela da od sebe napravi regionalnog lidera u oblasti privrede:

„Ovo je još jedna izvozno orijentisana kompanija, koja je značajna ne samo za Svilajnac, već i za Srbiju. Za prvih osam meseci ove godine opština Svilajnac beleži suficit spoljno-trgovinske razmene u iznosu od skoro 12 miliona dolara, dok je obim spoljno-trgovinske razmene 108 miliona dolara. Pre 14 godina, kada smo počeli da gradimo industrijske zone i privlačimo investitore, bili smo u deficitu, a obim spoljno-trgovinske razmene porastao je čak tri puta u odnosu na tad. Danas smo i u situaciji da strane kompanije traže da dođu u Svilajnac i da ga prepoznaju kao idealno mesto za ulaganje“ – izjavio je Milanović.

Izvršni direktor kompanije DOKU-SAN Serkan Saribal rekao je da ova kompanija u Turskoj postoji već 50 godina i da je veoma uspešna u oblasti auto-industrije:
„Kada smo odlučili da investiramo van Turske lako smo se odlučili da to bude u Svilajncu, zahvaljujući profesionalizmu i iskustvu lokalne samouprave. Krenuli smo u projektovanje objekta, očekujemo da početak proizvodnje bude početkom 2024. godine“ – izjavio je Saribal.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC