SVEČANO OTVOREN STARTAP CENTAR OPŠTINE SVILAJNAC

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Autor: O.S. /MEDIA PS

Svilajnac- Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas opštinu Svilajnac i ovom prilikom zvanično otvorio Regionalni inovacioni startap centar.

Foto: facebook Oština Svilajnac

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisao je protokol o saradnji sa direktorom firme „Gemini Software“, koja je iz oblasti informatičkih tehnologija i prvi je stanar startap centra:
„Zahvaljujem Ministarstvu za inovacije i tehnološki razvoj koji su finansirali projekat osnivanja i uređenja Regionalnog inovacionog startap centra opštine Svilajnac i time nam proširili vidike da mi kao manja opština možemo da razvijamo i implementiramo inovacione tehnologije na jedan moderan način.

Foto: facebook Oština Svilajnac

Omogućavamo firmama i pojedincima da započnu i razvijaju svoje biznise iz oblasti inovacija i novih tehnologija, a sa druge strane ovaj centar služiće i za edukacije i radionice iz raznih savremenih i razvojnih oblasti“ – izjavio je Milanović.

Ministar Popović rekao je da su Vlada Republike Srbije i Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržali ovaj projekat sa 46 miliona dinara:
„Svi oni koje žele da se bave inovacionim tehnologijama ili da steknu nova znanja iz ovih oblasti moći će da u ovom startap centru dobiju svu logističku podršku opštine Svilajnac. Svilajnac je od danas upisan na mapu inovacionih centara u ovom delu Evrope i biće odmah uključen u integrisani sistem 25 startap centara u Srbiji zajedno sa četiri naučno-tehnološka parka. Vrlo je važno da mladi inženjeri ili srednjoškolci, koji imaju inovativne ideje koje žele da pretvore u rezultat, imaju ovakav startap centar, koji im pruža finansijsku, edukativnu i mentorsku podršku.“
Regionalni inovacioni startap centar smešten je u renoviranom delu zgrade opštine Svilajnac, moderno je opremljen i pruža svojim korisnicima svu neophodnu tehničku i tehnološku podršku.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC