Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je toplanu

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Autor: O.S. /MEDIA PS

Svilajnac- Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je danas toplanu u Svilajncu u kojoj se danas(1,novembar) i sutra izvode tople probe, nakon kojih zvanično počinje grejna sezona.

Foto:facebook-Opština Svilajnac

Milanović kaže da su energenti obezbeđeni i da je sve spremno za početak grejne sezone:
„Sve škole, vrtić, sve javne ustanove koje su u našoj nadležnosti na vreme su obezbeđene sa energentima, toplana je spremna i spremno počinjemo ovu grejnu sezonu“–rekao je Milanović dodavši da je drvna sečka nabavljena po staroj ceni.

„ Imamo količine do kraja godine i naplaćivaće se po tim cenama. Od Nove godine, na žalost, moraće da se cene usklade sa cenom nabavke energenata, preko 25% je poskupelo drvo i moraćemo da se prilagodimo. Ono što smo uspeli je da maksimalnu količinu energenata nabavimo po nižim cenama i imamo zalihe. Kad ih potrošimo i krenemo u nabavku energenata po novim cenama moraćemo da korigujemo i cene grejanja.

Imamo dovoljno mazuta, peleta, uglja, obezbedili smo čvrsta goriva, i nadamo se da će biti i dovoljno gasa“ – izjavio je Milanović i rekao da su već na snazi i neke mere štednje električne energije, kao što su gašenje spoljne rasvete i slično, što je smanjilo potrošnju struje za nekih 10%.

Direktori škola i vrtića kažu da je grejna sezona spremna, da su prostorije gde borave deca već tople i da očekuju da grejna sezona protekne u redu.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC