OTVOREN REKONSTRUISAN DOM ZDRAVLJA U SVILAJNCU!!

 

  • Izvor: Opstina Svilajnac-F

14/12/2017

Sviljanac- U Svilajncu je otvoren potpuno rekonstruisan Dom zdravlja. Otvaranju su pored velikog broja građana, zaposlenih u Domu zdravlja „Svilajnac“ i predstavnika lokalne samouprave prisustvovali i državni sekretar Ministarstva zdravlja Meho Mahmutović i predstavnici Kacelarije za podršku javnim ulaganjima na čelu sa Markom Blagojevićem.

stomesečni radovi u Domu zdravlja obuhvatili su rekonstrukciju glavnog objekta sa Medicinom rada i službom Hitne pomoći, zgradu Rendgena, zgradu Laboratorije, Tehničku službu, zgradu Fizijatrije i radionicu. Vrednost radova iznosi 200 miliona dinara, a projekat je finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz sufinansiranje Opštine Svilajnac i Ministartsva rudarstva i energetike.
Prostorije unutar glavne zgrade Doma zdravlja organizovane su tako da poboljšavaju funkcionalnost svih službi.

Obezbeđen je nov nameštaj za sve ordinacije i otvoren je nov ulaz za službu Hitne pomoći koji je prilagođen standardima i potrebama ove službe. Svi prilazi zdravstvenim objektima kao i unutrašnji prostor prilagođeni su osobama sa invaliditetom. Izvršena je sanacija krova i uveden je nov sistem za zaštitu od požara. Uređenjeno je i dvorište uz zamenu rasvete, asfaltirane su nove prilazne saobraćajnice i nov parking prostor.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA SVILAJNAC