Promocija knjige Branke Vlajić Ćakić u prostorijama UŽ “Resavčanke” iz Resavice

Autor: Ž. Prokić/ MEDIA PS

U prostorijama Udruženja žena Resavčanke u Resavici 5. maja održana je promocija zbirki pesama i priča pisca Branke Vlajić Ćakić.

Promocija knjige Branke Vlajić Ćakić u prostorijama UŽ “Resavčanke” iz Resavice

FOTO>Udruženja žena Resavčanke

Pesnikinja je održala uvodnu reč o sebi, o svom životu pre rasppada bivše SFRJ, o trenucima koji su doveli do izbeglištva usput čitajući delove knjiga , govoreći tiho brišući suze.

Nada Milovanović, predsednik UŽ Resavčanke je tom prilikom za TV Strela govorila o ovom  udruženju,  istakla da pored glavne prostorije u kojoj ove vredne žene rade, u kojoj slave rodjendane, ali i u kojoj se vrše mnoge promocije i dolaze mnogi lekari, postoji I lokal u kome se mogu videti ali i kupiti ručni radovi i slike vrednih članica ovog udruženja.

Nada je govorila i o raznim akcijama koje ove divne žene pokreću godinama, kao što su, sada već tradicionalni, polazak prvaka u školu, zatim izložbe  slika, domaćih kolača, jela, aktivno učestvuju na Gulašijadi povodom 6. Avgusta, Dana Rudara, Igre bez granica…

Nedavno su u hotelu Jula u Resavici organizovale modnu reviju 20. veka, na kojoj su bila i mnoga udruženja žena iz okolnih mesta.

Za svoje radove UŽ “Resavčanke” dobile su mnoga priznanja i pehare, nagrade koje su dobile zasluženo.

Ovim vrednim ženama želimo mnogo uspeha u daljem radu i još više druženja i prodatih radova. Ako vas put nanese u Resavicu, obavezno svratite u udruženje žena , moža nadjete nešto za svoju dušu od velike ponude ručnih radova iz domaće radinosti, a, ove žene će vas sigurno i dočekati i ugostiti kao prave domaćice.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA DESPOTOVAC