U ĆUPRIJI ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGA “DODIR LEPTIRA” I “HEROJ MOG ŽIVOTA” AUTORKE GORDANE MARKOVIĆ

Autor: MEDIA PS/ S.M.

Ćuprija-U organizaciji Narodne biblioteke “Dušan Matić” i Škole za Muzičke talente u Ćupriji, u petak je održana promocija dve knjige pesama, priča i minijatura “Dodir leptira” i “Heroj mog života”, autorke Gordane Marković, profesorke u penziji.

U ĆUPRIJI ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGA “DODIR LEPTIRA” I “HEROJ MOG ŽIVOTA” AUTORKE GORDANE MARKOVIĆ

U predivnom ambijentu Škole za muzičke talente i uz muzičku podršku učenika te škole predstavljena je poezija bivše profesorke Gordane.

Dostojanstveno i emotivno, pisati srcem stihove koji kriju tugu, zaista predstavlja jedan veliki dar i snagu. Kada doživite najveću tragediju koju čovek može doživeti u životu, a to je gubitak deteta, i kada smognete snage da svoj bol pretočite u nešto što trajno, u poeziju i priče iz života, onda ta osoba zaslužuje duboku naklon. Tako bismo u jednoj rečenici doneli impresiju književne večeri, pesnikinje Gordane Marković, koja je stihovima i muzikom, tananom emocijom koja je lebdela u vazduhu, ušetala u srca i dušu svih onih koji su prisustvovali ovom veoma emotivnom pesničkom događaju.

“Moje knjige govore o boli koja je neprolazna sa kojom roditelj mora da nauči da živi do kraja života, da zbog ljubavi koju oseća prema izgubljenom detetu čuva uspomene i voli, jer tuga nikada ne prolazi. Sve moje knjige su i priče o velikoj usamljenosti i shvatanju da je ljubav ta koja pobeđuje sve i mora biti jača od svega, kao i da se mora voleti i bez kontakta” rekla je autorka Gordana Marković.

Recenzenti knjiga “Dodir leptira” i “Heroj mog života” su akademik Miodrag Ignjatović i Miloš Ivetić, predsednik Saveza književnika u otadžbini i rasejanju.

Gordana Marković objavila je i zbirku pesama “Duši moje duše”, a uskoro će iz štampe izaći i njena četvrta knjiga “Napisah ti stih, ali ga ne poslah”.

Za svoj dosadašnji rad autorka je ove godine dobila Zlatnu povelju, kao i brojna priznanja, specijalnu nagradu i medalju u Italiji, a njeni autorski radovi objavljeni su u mnogim zbornicima.

Gordana Marković je član Saveza književnika u otadžbini i rasejanju sa sedištem u Novom Sadu i Književnog kluba “Dušan Matić” u Ćupriji.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA