Savremena led rasveta uskoro će biti u selima opštine Ćuprija

Ćuprija- Za zamenu ulične rasvete u seoskim mesnim zajednicama opštine Ćuprija, izdvojeno je gotovo 130 miliona, a ovih dana završena je javna nabavka i izabran izvođač radova. Reč je o firmi „Smartlajt“ iz Beograda koja će, čim se završi izrada tehničke dokumentacije, biti uvedena u posao i krenuti sa radovima.

Foto: cuprija.rs

U jedanaest sela ćuprijske opštine biće ugrađeno 1 873 led sijalica, a biće zamenjeno i oko 1 500 nosača rasvete.
Ulična rasveta će biti u potpunosti zamenjena u selima Supska, Krušar, Jovac, Ivankovac, Paljane i Senje, a najvećim delom u Mijatovcu, Virinu, Batincu, Isakovu i Vlaškoj.navodi se na sajtu opstine cuprija.rs.

Zamena postojećih, uglavnom živinih sijalica, u uličnoj rasveti u gradu i selima, jedna je od značajnih investicija lokalne samouprave u ovoj godini. Savremena led rasveta je i jeftinija i daleko ekonomičnija, pa se ulaganje u ovakve projekte vrati za nekoliko godina.

Važno je napomenuti da je za električnu energiju utrošenu u uličnoj rasveti samo u prošloj godini izdvojeno gotovo 70 miliona. Ali, u vreme kada je racionalno trošenje energije prioritet, ne treba da čudi što je lokalna samouprava za ekonomičniju rasvetu izdvojila znatna sredstva.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA ĆUPRIJA