Realizacija budžeta Opštine Ćuprija prošle godine je ostvarena u planskim okvirima-Pokazatelji u prvim mesecima 2022. najavljuje dobru fiskalnu godinu

Ćuprija- Sednicu Opštinskog veća, 66. u ovom sazivu, otvorio je Predlog odluke o završnom računu za prethodnu godinu. Po rečima Jovice Antića, predsednika Opštine Ćuprija, realizacija budžeta je prošle godine ostvarena u planskim okvirima, iako je zbog niza ograničenja uslovljenih kovid epidemijom punjenje budžeta bilo otežano.

Foto: cuprija.rs

Prvi meseci 2022. najavljuju da će i ova fiskalna godina biti dobra, a to znači i da će planirane investicije, zaključio je Antić, biti realizovane.

Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja raseljenih lica revidiran je danas odlukom većnika, a razlog je – u međuvremenu potpisan Memorandum o saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

Izmene finasijskih planova OŠ „Đura Jakšić“, Ustanove kulture, Turističke organizacije i Medicinske škole dobili su podršku članova Opštinskog veća, kao i finansijski plan i izveštaj o radu Ustanove za sport SRC“Ada“.

Plan generalne regulacije gradskog naselja pretrpeo je neke nužne izmene kako bi se otklonili neki, uglavnom saobraćajni problemi,obezbedilo više parking mesta i pojedine gradske površine privele nameni. Izmene ovog dokumenta su male, ocenio je predsednik Antić, a njih je uradila projektanska kuća BG ARH D.O.O.

Prisutni članovi veća predložene izmene jednoglasno su podržali.

Sednica Opštinkog veća zatvorena je razmatranjem cenovnika usluga SRC“Ada“, koji je takođe danas dobio podršku.

cuprija.rs

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA