PROJEKTOVANI BUDŽET OPŠTINE ĆUPRIJA OD 1,765 MILIJARDI DINARA ZA 2022. GODINU

Ćuprija- Diskusiju o najvažnijem pitanju lokalne samouprave – budžetu za narednu godinu – otvorio je predsednik Skupštine opštine Ninoslav Erić inforamcijom da je na nekoliko dana pred kraj godine izvršenje budžeta u ovoj godini premašilo milijardu i 180 miliona i da je realizacija tri puta povećana u odnosu na 2013. godinu. Za naredni budžet Erić je rekao da je, kao i ovogodišnji, razvojni, u kome će centralno mesto imati investicije na funkcionalnom i estetskom uređenju grada.

Foto: cuprija.rs

Tako će prostor kod nekadašnjeg „Merkatora“ da bude rekonstruisan kao jedan od centralnih gradskih trgova i deo velike pešačke zone, dok će Karađorđeva ulica dobiti pešačka ostrva. Naredne godine će na mestu nekadašnje Kasine, pošto su konačno rešeni imovinsko-pravni odnosi, da bude izgrađen novi trg sa dekorativnom fontanom koji će nositi i adekvatno ime -„Sećanje na Nato agresiju“. Ulica cara Lazara jedna je od najprometnijih gradskih saobraćajnica, a naredne godine, kako podvlači Erić, počeće rekonstrukcija trotoara, kao prva faza pretvaranja ove ulice u centralni gradski bulevar.

Govoreći o magistralnim saobraćajnicama i važnim ulicama izvan samog grada, predsednik skupštine je apostrofirao dve. Za kompletnu rekonstrukciju regionalnog puta Ćuprija – Despotovac, država je izdvojila 980 miliona dinara, a radovi počinju već početkom naredne godine. Ovaj put će biti veza i sa fabrikom SMP automotiv, ali i novom saobraćajnicom u industrijskoj zoni koja će takođe biti izgrađena dogodine.

Kapitalne investicije, podvukao je Erić, ne mogu da budu finansirane bez pomoći države, pa Ćuprija i narednih godina može da očekuje velike transfere „jer ima pripremljene projekte za gotovo pet milijardi dinara“. Naravno, najznačajnija je rekonstrukcija Opšte bolnice gde bi radovi, po najavama iz Ministarstva finansija, mogli da počnu polovinom iduće godine, ali i više od 300 miliona dinara „teška“ rekonstrukcija Osnovne škole „13 oktobar“.Novina u narednom budžetu su sredstva za nagrađivanje najboljih učenika i studenata jer je imperativ lokalne samouprave da se pomogne najboljim učenicima da završe školovanje, a onda i da se vrate u svoj grad, zaključio je svoje izlaganje predsednik Skupštine opštine Ćuprija u vezi sa projektovanim budžetom za 2022stoji na sajtu opštine cuprija.rs

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA ĆUPRIJA