Opština Ćuprija će, uz podršku Evropske unije, realizovati projekat „Rekonstrukcija i adaptacija zgrade Mesne zajednice u selu Supska“

Ćuprija- Opština Ćuprija će, uz podršku Evropske unije, realizovati projekat „Rekonstrukcija i adaptacija zgrade Mesne zajednice u selu Supska“. Bespovratna sredstva u visini od 157.822 evra obezbeđena su preko programa Evropske unije (EU) za lokalni razvoj, EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije

Foto: cuprija.rs

Za ovaj projekat Opština Ćuprija aplicirala je u sklopu javnog poziva za projekte lokalne infrastrukture, a pravo učešća imalo je 99 lokalnih samouprava koje su uključene u realizaciju programa EU PRO Plus.

Lokalne samouprave mogle su da konkurišu samo sa projektima koji doprinose boljem kvalitetu života ljudi kroz unapređenje javnih infrastrukturnih objekata, uključujući i obnovu i izgradnju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Vrednost pojedinačnih projekata se kreću u rasponu 42.000 do 170.000 evra, dok će opštine sufinansirati projekte u iznosu od minimum 15 odsto ukupne vrednosti projekta, stoji na sajtu opštine-cuprija.rs.

Ukupna vrednost rekonstrukcije zgrade Mesne zajednice Supska, seoske ambulante i Doma kulture koji se nalazi u tom objektu, iznosiće 278.683 evra.

Realizacijom ovog projekta biće poboljšani uslovi za pružanje medicinskih usluga i organizovanja društvenih i kulturnih aktivnosti za 1.662 žitelja Supske, uključujući i članove lokalnih šahovskih, kulturnih i umetničkih društava.

cuprija.rs

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA