Na osamnaestoj sednici Opštinskog veća onlajn razmatrani finansijski planovi o ćuprijskim obrazovno-vaspitnim ustanovama za 2021. godinu !!!

  • Izvor: opština Ćuprija

27/12/2020

Razmatranje finansijskih planova ćuprijskih obrazovno-vaspitnih ustanova za 2021. godinu, bila je dominantna tema Osamnaeste sednice Opštinskog veća, koja je održana elektronskim putem, usled aktuelne pandemije izazvane virusom SARS-CoV-2.

Foto T. Z.

Kako su svi planovi bili pripremljeni u skladu sa Odlukom o budžetu opštine Ćuprija, većnici su u efikasnom i efektivnom razmatranju dali saglasnost na finansijske planove školskih odbora svih sedam škola, kao i na Odluku o finansijskom planu koju je doneo Upravni odbor Predškolske ustanove „Dečja radost“.

Članovi Opštinskog veća danas su dali „zeleno svetlo“ i na finansijske planove Turističke organizacije opštine Ćuprija, Muzeja „Horeum Margi-Ravno“ i Narodne biblioteke „Dušan Matić“.


Svakako važna tačka dnevnog reda bilo je i razmatranje Plana zimskog održavanja javnih puteva, na koji su većnici takođe dali saglasnost.

Plan inače sadrži sve što jedna zimska služba podrazumeva: od prioritetnih saobraćajnica pa do rasporeda rada i dežurstava ljudstva i mehanizacije, a kako bi javni putevi na teritoriji opštine Ćuprija zimus bili bezbedni, članovi veća su formirali i Štab zimske službe, koji će da rukovodi i koordinira donetim planom.

Recimo i to da je elektronskoj sednici prisustvovalo osam članova Opštinskog veća i da su većnici, po svim tačkama sednice, bili jednoglasni.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA