„MATIĆEVI DANI“ U ĆUPRIJI OD 9. – 13. SEPTEMBRA

PR tekst ZAŠTO BAŠ DA SE UPIŠEŠ U AUTO ŠKOLU ADR REFLEKS

Autor: MEDIA PS / Ž. Prokić

Ćuprija-Narodna biblioteka „Dušan Matić“ iz Ćuprije ove godine obeležava 41. Matićeve dane.

Svečano otvaranje manifestacije je u petak, 9. septembra, u 17 časova u Moravskom parku, gde će se prvo intonirati himna a zatim sledi zvanično otvaranje, uz obraćanje direktorke Biblioteke, zatim sledi govor predstavnika opštine dok će u prostorijama muzeja Horeum Margi govoriti glumica Eva Ras na tribini Pričajte mi o Malarmeu.

U subotu, 10. septembra, biće organizovana Letnja radionica sa Mikijem Damnjanovićem, od 16 časova, a već u 20 časova biće odigrana predstava Čeznem da vam kažem u sali Dušan Skovran.

Nedelja je dan kada će se održati manifestacija Neka teku reke, koja se u sklopu Matićevih dana okuplja pesnike iz svih krajeva Srbije i regiona, a počeće u 11 časova u Moravskom parku.

U ponedeljak, 12. septembra u Amfiteatru Moravskog parka u 12 časova biće gost dečiji pesnik Dušan Petrović koji će se družiti sa učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda, dok će starji osnovci moći da se takmiče u kvizu Šta znaš o Matiću?.
Istog dana , od 19 časova, biće otvorena izložba umetničkih dela koja su stigla na Konkus „Matiću u čast“.

A za kraj, poslednjeg dana ove manifestacije, u 17 časova u Narodnoj biblioteci biće održan naučni skup o životu i radu Dušana Matića na kome će govoriti eminentni profesori i pesnici iz cele Srbije.
Istog dana, od 19 časova u Muzičkoj školi biće svečano zatvaranje manifestacije, dodelom nagrade Matićev šal, koja se dodeljuje svake godine pesniku koji pobedi na konkursu, a ispunjava propozicije da ima do 27 godina i da je objavio prvu zbirku pesama u vremenu od 1. septembra 2021-31. avgusta 2022. godine. Njemu će biti dodeljen ručno štrikani šal, povelja i novčana nagrada, a takodje će ovom prilikom biti uručene nagrade pobednicima takmičenja za najlepšu pesmu NEКА ТЕКU RЕКЕ u kategoriji osnovnih i srednjih škola, kao i nagrade pobednicima kviza Šta znaš o Matiću.
Nakon uručenja nagrada biće i kazivanje pobedničkih pesama, a u muzičkom delu programa učestvuju učenici OMŠ Dušan Skovran.
U slučaju lošeg vremena, sve predvidjena dešavanja na otvorenom biće održana u Sali OMŠ Dušan Skovran, dok će u slučaju kiše i lošeg vremena svečano otvaranje biti u Muzeju Horeum Margi.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA BEOGRAD VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA PARAĆIN