Kratka priča “Odelo”, ćuprijske novinarke Jasmine Branković objavljena u Nemačkoj !!!

  • Izvor :TV Pomoravlje

30/07/2020

Dragica Matejić Šreder, književnica srpskog porekla koja živi i radi u Nemačkoj, nedavno je objavila 31. antologiju poezije i proze u izdanju Jugoslovensko-nemačkog kulturno-umetničkog društva iz Hildena. Među radovima ukupno 65 autora iz cele Evrope našla se i kratka priča “Odelo”, ćuprijske novinarke Jasmine Branković.

trong>Reč je o afirmisanim i neafirmisanim piscima pesama, bajki i kratkih priča koje ja lično poznajem i čiji rad pratim. Građu za zbirke prikupljam na razne načine, ponekad čak nešto što mi se dopadne preuzmem sa Fejsbuka, kao što je to bio slučaj sa pričom Jasmine Branković – objašnjava Dragica Šreder.

Ja ceo život pišem, a u Nemačkoj živim od 1973. godine. Na nagovor mog sada već preminulog supruga Herberta koji je bio Nemac a u duši veći Srbin od mene, 1995. sam osnovala Jugoslovensko-nemačko kulturno-umetničko društvo u gradu Hildenu. Otada priređujem dvojezične zbirke, u kojima se poezija i proza objavljuju na nemačkom i srpskom jeziku, a najnovija nosi naziv “Dečija radost”.


Dragica Matejić Šreder rođena je 1948. godine u Miloševu kod Jagodine. Književnošću se zvanično bavi od 1996. i do danas je objavila 14 svojih knjiga. Dobitnica je brojnih literarnih nagrada, a njeni radovi deo su mnogih antologija. U Hildenu često organizuje književne večeri koje okupljaju poete i prozaiste sa prostora bivše Jugoslavije, ali i iz drugih evropskih zemalja.

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ĆUPRIJA