Potpisan ugovor o realizaciji projekta sanacije Osnovne škole „Ratko Mitrović“ u Čačku !!!

Iz srca Šumadije do mora biciklom !!!

  • Autor,foto : Ljubica Sokić

18/09/2018

[views]

ČAČAK – Danas je u Čačku potpisan ugovor između predstavnika Kancelarije za javna ulaganja i Grada Čačka o realizaciji projekta sanacije objekta Osnovne škole „Ratko Mitrović“ , vrednosti  preko sto miliona dinara.

trong>Prema rečima gradonačelnika, Miluna Todorovića u narednih sedam dana biće raspisan konkurs za Javnu nabavku kako bi se krenulo u rekonstrukciju ove obrazovne ustanove.

„Imamo izuzetnu saradnju sa predstavnicima Kancelarije za javnu nabavku koja se nastavlja, a na ovom projektu se radi više od jedne godine. Ova investicija je vredna 100.096, 00 bez PDV-a“, precizirao je on.

Zamenica direktora u Kancelarije za upravljanje Javnim ulaganjima, Sandra Nedeljković kaže da je danas potpisan prvi ugovor za obnovu objekta javne namene na ovom području.

„Ovo je prva škola koja će biti kompletno rekonstruisana. Pored nje imamo u planu investiciju u još jedan objekat iz oblasti obrazovanja, ali i čačanske Opšte bolnice koji će biti i najzahtevniji na ovoj teritoriji“, najavila je ona.

Direktor OŠ „Ratko Mitrović“, Đuro Ceranić, naglašava da je danas veliki dan za ovu kuću znanja.

„Škola će dobiti potpuno drugačije lice, a deca će, nadamo se 1. septrembra iduće godine,  ući u moderan objekat koji će odgovoriti izazovima današnjeg obrazovanja. Biće zamenjena ograda, trotoari, poligoni, obavljeni radovi na hidro i termo-izolaciji fasadi, plafonima… Takođe, unutrašnji enterijer će biti nov, a predviđeno je i krečenje, novi sistem grejanja i kanalizacioni vodovi čime ćemo dobiti potpuno funkcionalan objekat“, rekao je on, dodajući da se početak radova očekuje na proleće.

VESTI GRADA ČAČAK