U GORNJEM MILANOVCU dodeljena sredstva za sufinansiranje projekata od javnog interesa!!!

  • Autor i foto: Ljubica Sokić

14/11/2018

Gornji Milanovac– Većnici su na 62. sednici Opštinskog veća doneli Rešenje o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata udruženja u oblastima od javnog interesa na teritoriji Gornjeg Milanovca u 2019. godini.

trong>zdvojena su sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara za realizaciju socio-humanitarnih programa. Time će se unaprediti rad Fonda za slabovidu i slepu decu, Društva dijabetičara, Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju-Gornji Milanovac, Regionalnog inkluzivnog centra- Gornji Milanovac, Međuopštinske organizacije slepih – Čačak i Kola srpskih sestara.

Sredstva u iznosu od 1.312.880,00 dinara raspoređena su za finansiranje ostalih programa koji koji isključivo i neposredno slede javne potrebe. U pitanju su Kinološko udruženje „Takovski ustanak“, Udruženje građana „Eko-oko“, Radio-klub Gornji Milanovac, Mladi takovskog kraja, Organizacija rezervnih vojnih starešina Gornji Milanovac, Moto-klub „Lonely riders“, Udruženje makedonaca moravičkog okruga „Dame Gruev“, Udruženje građana „SCIO“, „GM optimist“, Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, „SUBNOR“, Lovačko udruženje „Vojvoda Milan Obrenović“ i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Takovo“.

reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)


Podsetimo, opštinska uprava je raspisala Javni konkurs za finansiranje programa od javnog interesa, a preliminarne liste su 22. aprila objavljene na sajtu EUprave Republike Srbije i internet prezentaciji opštine, uz poziv podnosiocima da podnesu eventualne prigovore na listu u roku od 8 dana od objavljivanja. Od pristigle 22 prijave, 20 je ušlo u postupak razmatranja, vrednovanja i bodovanja, dok prijave Društva učitelja i Ferijalnog kluba nisu ispunile zadate uslove.

Konkursna prijava Društva učitelja nije ispunila uslove konkursa, jer su u obrascu budžeta za realizaciju programa, predviđeni troškovi samo za studijsko putovanje. Takođe, na listi finansiranih udruženja nije se našao ni Ferijalni klub Gornji Milanovac, jer u dokumentaciji nije podnet obrazac budžeta za realizaciju programa.

SRBIJA GRADOVI