Ovog meseca kreće sa sa izgradnjom Nacionalnog stadiona

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: espreso.co.rs

Trebalo bi da bude završen do 2025. godine i koštaće oko 250 miliona evra

Foto: ilustracija-pixabay

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić govorio je o velikim infrastrukturnim projektima.

Za 2022. godinu rekao je da će biti istorijska po pitanju izgradnje nacionalnih centara, fudbalskih stadiona, ali i početka Nacionalnog. Njegov početak izgradnje najavio je već ovog meseca u razgovoru za B92.net.

– Trenutno se grade stadioni u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, završava se projektovanje ostalih pet u Srbiji, a u januaru kreće izgradnja Nacionalnog stadiona – otkrio je Udovičić.

Novi stadion, na kome bi igrala reprezentacija Srbije, ali i klubovi po potrebi, imaće kapacitet 60.000 mesta i biće u Surčinu. Trebalo bi da bude završen do 2025. godine i koštaće oko 250 miliona evra.

Fudbal neće biti jedini u koji će da se ulaže po pitanju objekata, napominje Udovičić.

– Sledeća godina bi trebalo da bude ona koja će da se istorijski pamti, poput onih 70-ih kada su bili veliki projekti u Beogradu i Srbiji. U narednim danima biće završen Nacionalni trenažni centar na Košutnjaku i očekujem da do 1. maja dobijemo upotrebnu dozvolu, prenosi portal espreso.co.rs

Udovičić je otkrio i da će borci da dobiju nacionalni centar, strelci „osveženu“ i modernu streljanu na Carevoj ćupriji, a plan je i da odbojkaši i bokseri dobiju centar, ali da se uveća broj bazena u doglednoj budućnosti.

Udovičić je u svom mandatu postavio jedan cilj – da 10 Saveza dobiju nacionalni centar.

– Vrlo smo blizu da ispunimo obećanje – zaključio je Udovičić.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor:

Pasus 1

Pasus 2

Pasus 3

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT