ODRŽAN 2. MEMORIJALNI TURNIR „DRAGOSLAV SPASIĆ SPALE” U TOPOLI

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: MEDIA PS

Ove godine, 21. avgusta održan je drugi po redu Memorijalni turnir “DRAGOSLAV SPASIĆ SPALE”.

Spale je bio neko ko je voleo Topolu, voleo sve meštane ovog grada podno Oplenca, a ono što ga je najviše inspirisalo, bio je sport.

Sport u Topoli izveštavanjem na našem portalu digao je na jedan mnogo viši nivo i pokazao je da sport iz jednog malog grada može da se promoviše na jedan lep način.

Veliki značaj sportu u Topoli, između ostalih sportova, dao je Ženskom fudbalskom klubu “Karadjordje” i svojim izveštavanjem dao tim devojkama vetar u ledja da svakog dana budu još bolje.

Naravno, nije Spale ništa manji značaj dao ni odbojci, rukometu, karateu, muškom fudbalu, tako da su pomenuti sportovi sada na višem nivou i da je njegovo izveštavanje sve te sportiste inspirisalo da budu još bolji… Što i jesu.

Spale je voleo to što se naš portal ne bavi političkim vestima, već samo gradskim, servisnim, sportskim, ali i životnim pričama ovog grada i to ga je inspirisalo da uvek ima lep tekst iz Topole. Voleo je novinarski posao i nije bio sujetan, već je svoje kolege iz Topole, ali i sve kolege poštovao.

Zbog njega takvog kakav je bio, mnoge velike redakcije su često prenosile njegove tekstove.

Ali, nažalost, da nevidiljiva korona ne bira, to se i tada pokazalo. Topola je izgubila nekog ko je voleo svoj grad, nekoga ko je na medijskom nebu promovisao grad u najlepšem izdanju, svojim tekstovima mnogo je zadužio Topolu… Bio je strastan pecaroš i kada je bio u svojoj vikendici na Gružanskom jezeru, tu se razboleo od ovog opakog virusa.

Svi su ga voleli, a mnoge naše kolege su redovno preuzimale njegove tekstove od nas, jer su cenili ono što on piše.

Zato, u njegovu čast, na našu ideju, a u svemu tome smo imali veliku podršku Tanje i Ace, Spaletove dece, napravljen je MEMORIJALNI TURNIR “DRAGOSLAV SPASIĆ SPALE”.

Odmah je dogovoreno da Aca bude diirektor ovog turnira, jer pre svega je njegov sin, a i sportski radnik.

Naravno, Spaletova ćerka Tanja i supruga Milina su dale punu podršku.

Ove godine na drugom Memorijalnom turniru učestovale su 4 ekipe ženskog fudbala, ŽFK „KRALJICA MARIJA“ iz Vrnjačke Banje, ŽFK „NIKA 2020“ iz Smedereva, ŽFK  „HEROJ“ iz  Voždovca i domaćin, ŽFK „KARADJORDJE“ iz Topole, a već za sledeću godinu ovaj turnir će prerasti u nešto mnogo veće, gde će i učestvovati i pripadnici drugih sportova.

Vremenske prilike ove godine baš nisu bile kako treba, tako da se na tribinama nije okupio veći broj ljudi, iako je trebalo, jer on je to zaslužio, ali kiša je učinila svoje.

Ali, ono što je za svaku pohvalu je to da su svi takmičari iskazali veliku profesionalnost i poštovanje prema Spaletu i kiša ih nije omela da budu na stadionu FK “Karadjordje” i igraju, jer je Spale to zaista zaslužio.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SPORT VESTI GRADA TOPOLA